کابینت وکیوم ممبران

اگر در حال خرید خانه نو هستید و یا یک خانم خانه دار هستید که قصد دارید بعد از مدتها دکوراسیون آشپزخانه تان را عوض کنید احتمالا باید درمورد انواع کابینت تحقیق کرده باشید و به دنبال انتخاب بهترین گزینه باشید.

انتخاب نوع کابینت قطعا به بودجه، سلیقه، اندازه آشپزخانه و عوامل دیگری بستگی دارد ولی دانستن اینکه کابینت های مختلفی که راجع به آنها شنیده اید از چه موادی ساخته شده اند شاید برایتان جالب باشد و به انتخاب شما کمک کند.

ما در این مقاله به توضیح کابینت آشپزخانه وکیوم پرداخته ایم و  مزایا و معایب آن را برای شما شرح داده ایم. همچنین در مورد قیمت این مدل کابینت زیبا سخن گفته ایم و در نهایت رنگ های آن را به مقایسه و بحث گذاشته ایم. از اینرو به شما قول می دهیم در پایان این مقاله تصمیم شما برای انتخاب نوع کابینت قطعا دقیق تر خواهد شد پس با ما همراه باشید.

کابینت وکیوم چیست

کابینت وکیوم را می‌توان از لحاظ متریال، نسل سوم کابینت آشپزخانه دانست. نسل اول کابینت‌ها را کابینت های چوبی تشکیل می‌دادند، کابینت‌های چوبی به دلیل داشتن طرح‌های شلوغ و دست ساز مطابق با سلیقه افراد مدرن نبود و مردم ترجیح می‌دادند که از کابینت‌های منظم و با ریتم یکسان تری استفاده کنند. به همین دلیل کابینتهای چوبی جای خود را به کابینت‌ های فلزی دادند که هم طول عمر بالا و هم هزینه پایینی داشت.

اما کابینت های فلزی نیز ایرادات و معایب خاص خود را داشتند. اولین و بزرگترین ایرادی که بر کابینت های فلزی وارد می شد سادگی در طراحی آنها بود. به گونه ای که در هنگام طراحی آشپزخانه با کابینت های فلزی واقعا دست طراح بسته است.

با عبور از دوره کابینت‌های فلزی نوبت به استفاده از MDF در طراحی کابینت آشپزخانه رسید. کابینت MDF خام به دلیل قیمت پایین هنوز هم در بین عده زیادی از مردم رواج دارد اما با وجود محاسن بسیار به دلیل ضعف آن در برابر رطوبت، سازندگان به فکر بر تن کردن روکش PVC بر قامت آن و راهی برای اجرای طرح های منبت کاری بر روی آن افتادند. اینجا بود که کابینت های وکیوم به میدان آمدند.

کابینت آشپزخانه وکیوم با پیدایش تکنولوژی وکیوم و همچنین دستگاه‌ تراش CNC، رونق بسیاری پیدا کرده و موفق شد به محبوبیت بسیار زیادی دست یابد. این امکانات موجب شد تا علاوه بر افزایش مقاومت در برابر رطوبت، طراحی روی کابینت با تکرارپذیری بالایی اجرا شده و هر طرح دلخواهی امکان پیاده سازی در این کابینت ها را داشته باشد.

به آن دسته از کابینت های آشپزخانه که دارای روکش وکیوم باشد کابینت آشپزخانه وکیوم می گویند. روکش وکیوم نام یک محصول یا یک شی خاص نیست، بلکه نام یک تکنولوژی است که از آن برای فشرده کردن ذرات و ایجاد خلا استفاده می‌شود.

این تکنولوژی کمک می‌کند تا هوای موجود بین سطح و روکش کاملا تخلیه شده و خلأ بین آن‌ها ایجاد شود و روکش کاملا به سطح مورد نظر بچسبد. با توجه به فشردگی ذرات و خلأ ایجاد شده، تکنولوژی وکیوم به ما کمک می‌کند تا مقاوم‌ترین و محکم‌ترین روکش‌ها را با حداقل ضخامت ممکن بر روی سطوح ایجاد کنیم.

از روکش وکیوم علاوه بر روکش کردن سطح کابینت‌ آشپزخانه که به آن اشاره کردیم، استفاده‌های دیگری نیز می شود که از آن جمله می توان به روکش کردن لوازم چوبی، دربهای حمام و دستشویی، درب اتاق‌ها اشاره کرد. حتماً عباراتی مانند “تخت خواب وکیوم” یا “سرویس خواب وکیوم” و “مبلمان وکیوم” را نیز شنیده اید که مؤید این مدعاست.

مزایای روکش وکیوم

از مزایای روکش وکیوم می‌توان به زیبایی، مقاومت در برابر آسیب و یک‌دست بودن اشاره کرد. کابینت آشپزخانه وکیوم از ورق MDF ساخته می شود و یک لایه PVC به وسیله حرارت، چسب و فشار ناشی از خلأ (وکیوم) بر روی سطح این کابینت پوشانده می شود.

کابینت های وکیوم محدودیت ها و معایب کابینت های چوبی اولیه را ندارند. چون جنس آنها به گونه ای است که به هم فشرده، صاف، سفت و بدون گره بوده و به‌راحتی خم نمی‌شود. از سوی دیگر کابینت های وکیوم ضمن برخورداری از محاسن کابینت های چوبی اولیه همچون زیبایی منحصر بفرد چوب و ایجاد احساس نشاط، شادابی و انرژی مثتبی که چوب از خود ساطع می کند از مزایای خاص خود نیز برخوردار هستند.

مزایای کابینت آشپزخانه وکیوم

در ادامه به تعدادی از مهمترین مزایای کابینت اشپزخانه وکیوم اشاره می کنیم. هر چند که تاکید می کنیم که مزایای این نوع کابینت به تعدادی که ما در اینجا بیان کرده ایم ختم نمی شود.

سازگاری بیشتر با محیط زیست

از آنجا که کابینت های وکیوم از MDF تولید شده اند و MDF یک محصول کامپوزیت چوب است که از الیاف و ضایعات چوب ساخته‌شده است نه از خود چوب، بنابراین درختان کمتری قطع شده و در نتیجه می توانیم بگوییم که از جهت سازگاری محیط زیست، کابینت های وکیوم سازگاری بیشتری نسبت به کابینت های چوبی اولیه دارند.

جذابیت و شیک بودن کابینت آشپزخانه وکیوم

کابینت آشپزخانه وکیوم از کابینت های بسیار شیک، باکلاس و پرطرفدار امروزی است. چون این کابینت‌ جذابیت بسیار بیشتری نسبت به کابینت فلزی دارد، و ذوق هنری بیشتری در آن به کار می رود؛ بنابراین در همان نگاه اول، مهمانان را مجذوب طرح های روی سطح خود می کند.

مقاومت بالای کابینت آشپزخانه وکیوم در برابر رطوبت و آب

با اینکه خود MDF در برابر رطوبت بسیار آسیب پذیر است اما بعد از آنکه لایه PVC بر روی سطح کابینت اشپزخانه وکیوم پوشانده می شود مقاومت این کابینت ها در برابر رطوبت افزایش یافته و از نفوذ آب به لایه‌های زیرین آن جلوگیری می کند. بنابراین هم خیال خریدار را بابت نظافت آنها راحت می کند و هم از سوی دیگر استفاده از این نوع کابینت به دلیل ویژگی ضدرطوبتی بالا در مناطق مرطوب و ساحلی بسیار ایده آل است.

تنوع طرح‌ و رنگ کابینت آشپزخانه وکیوم و سازگار با دکوراسیون سنتی و مدرن

کابینت آشپزخانه وکیوم را باید متنوع‌ترین و منعطف‌ترین کابینت از لحاظ طراحی و رنگ دانست. این کابینت دارای تنوع طرح و رنگ بسیار بالایی است به همین دلیل میتوانید انتخاب های زیبایی مطابق با سلیقه خود داشته باشید و می‌تواند با انواع دکوراسیون‌های سنتی و مدرن همخوانی داشته باشد. از طرفی طرح‌های سنتی حکاکی شده بر روی این کابینت بدین معنی است که می‌توان از طرح‌های سنتی و قدیمی به بهترین شکل ایده گرفت.

اجرای طرح های کلاسیک و ۳D (سه بعدی) در کابینت آشپزخانه وکیوم

طرح های کلاسیک دارای نقش و نگارهای برآمده و فرورفته هستند و اجرای آنها بر روی کابینت چوبی صرف نظر از زمان بر بودن، هزینه زیادی را به خریدار تحمیل می کند، اما بر روی کابینت وکیوم به راحتی و به سرعت و با هزینه ای اندک مقدور می شود.

از سوی دیگر از آنجایی که در تولید کابینت اشپزخانه وکیوم از دستگاه های اتوماتیک و پیشرفته استفاده می شود؛ شما می توانید طرح های دلخواه خود را با نرم افزارهای ۳D به طرح روی MDF تبدیل کنید.

وزن سبک کابینت آشپزخانه وکیوم

استفاده از چوب و سازه‌های چوبی در کابینت آشپزخانه وکیوم باعث شده است که این کابینت وزن سبکی داشته باشد و در نتیجه فشار کمتری به سیستم نگهدارنده آن وارد شود. این مزیت خود عامل مزایای زیادی است.

طول عمر و دوام بالا کابینت آشپزخانه وکیوم

وزن سبک کابینت آشپزخانه وکیوم موجب می شود تا فشار کمتری به ریل‌ها و جک‌ها وارد آید. که این عامل موجب می شود تا کابینت آشپزخانه وکیوم شما کمتر خراب شوند و در نتیجه طول عمر و دوام بیشتری داشته باشد.

هزینه نگهداری پایین در کابینت آشپزخانه وکیوم

خراب شدن کمتر قطعات و لوازم جانبی در کابینت‌ آشپزخانه وکیوم به این معناست که علاوه بر افزایش طول عمر و دوام کابینت ها؛ هزینه تعمیر و نگهداری آنها نیز کاهش می‌یابد. این امر به طور خاص در شرایط اقتصادی امروز خانواده ها حائز اهمیت است.

سازگاری و انطباق بالای کابینت آشپزخانه وکیوم با تجهیزات مخفی و توکار آشپزخانه

کابینت آشپزخانه وکیوم بهترین و انعطاف پذیر ترین نوع کابینت از جهت انطباق و سازگاری با تجهیزات توکار آشپزخانه مانند هودهای توکار و فرهای توکار است. به همین دلیل طراحانی که دوست دارند وسایل خود را در داخل کابینت مخفی کنند، می‌توانند از کابینت آشپزخانه وکیوم استفاده نمایند.

معایب کابینت آشپزخانه وکیوم

با وجود مزایای زیاد کابینت آشپزخانه وکیوم، که به برخی از آنها در بالا اشاره کردیم استفاده از کابینت های وکیوم می‌تواند با مشکلات و معایبی نیز همراه باشد. البته این مشکلات با کمی دقت و ظرافت قابل پیشگیری است و ما در ادامه به برخی از این مشکلات رایج به همراه راه حل آنها اشاره می کنیم:

عدم امکان خوب پوشش دادن لایه پی وی سی در صورت ظریف بودن طرح های منبت کاری یا کنده کاری شده

وقتی کنده کاری ها و طرح های برجسته یا فرورفته کابینت آشپزخانه وکیوم خیلی ظریف باشند، پوشش دادن لایه PVC سخت تر می شود. راه حل این مشکل این است که طرح های منبت کاری یا کنده کاری شده (یا به اصطلاح CNC شده) را خیلی ریز در نظر نگیرید و از ظرافت بیش از حد طرح های برجسته و فرورفته خودداری نمایید.

افت شدید کیفیت در صورت استفاده از مواد متریال نامرغوب یا یک کابینت ساز غیرحرفه ای

این عیب البته خاص کابینت آشپزخانه وکیوم نیست اما در این کابینت خود را بیشتر نشان می دهد؛ به عبارت دیگر تاثیری که استفاده از متریال نامرغوب یا کابینت ساز آماتور و غیرحرفه ای در افت کیفیت کابینت می گذارد شاید در هیچ نوع کابینتی اینقدر نباشد. بنابراین باید در انتخاب کابینت ساز خود دقت کنید.

در صورتی که کابینت ساز برای مرحله پوشش PVC (مرحله وکیوم) کار را به یک کارگاه وکیوم با کیفیت پایین بدهد، یا از چسب نامرغوب برای همین مرحله وکیوم استفاده کند، یا از ورق PVC با جنس نامرغوب استفاده کند، یا در مرحله CNC دقت کافی به خرج ندهد، یا در مرحله برش دادن نهایی لایه PVC ظرافت و دقت کافی را به خرج ندهد از کیفیت و دوام کابینت آشپزخانه وکیوم به شدت کاسته خواهد شد.

حساسیت به منابع گرمازا

لایه PVC اگر از جنس نامرغوب بوده یا با چسب غیر اصل وکیوم شده باشد، ممکن است در برابر منابع گرمازا همچون شعله گاز و بخار آب به مرور زمان تغییر رنگ بدهد یا اینکه چسبش به تدریج ضعیف بشود و اصطلاحاً خودش را ول کند.

حساسیت نسبت به برخورد با اجسام نوک تیز

نقطه ضعف دیگر روکش PVC در کابینت آشپزخانه وکیوم این است که در برابر آسیب های ناشی از برخورد اجسام نوک تیز حساس هستند؛ بنابراین باید مراقب باشیم با اجسام برنده تماسی پیدا نکند وگرنه دردسر و هزینه بالایی را همراه دارد. البته این مقوله در خصوص سایر انواع کابینت هم صادق است.

قیمت کابینت وکیوم کلاسیک

به طور کلی دو نوع کابینت آشپزخانه وکیوم وجود دارد که تفاوت آنها تنها در نوع روکشی است که با آن پوشش داده می شوند. کابینت آشپزخانه کلاسیک یا سلطنتی با لایه ای از جنس PVC روکش می شود و در مقایل کابینت وکیوم هایگلاس قرار دارد که به جای PVC در آن روکشی از جنس پلکسی گلاس استفاده می شود. همین عامل موجب تفاوت قیمت این دو نوع کابینت وکیوم آشپزخانه با یکدیگر می شود.

قیمت کابینت وکیوم کلاسیک نسبت به کابینت وکیوم هایگلاس ارزان تر است و برای اقشاری با سطح درآمد معمولی مناسب تر می باشد. قیمت هر متر کابینت وکیوم کلاسیک با قیمتی بین ۱.۸ تا ۲.۵ میلیون تومان متغیر است. این اختلاف قیمت به دلیل تفاوت در نوع طراحی، جنس، تمیزی کار، چسب ، روکش و شرکت تولید کننده است.

استانداردی که در اغلب مراکز فروش رعایت می شود و به صورت یک عرف رایج در محاسبه قیمت کابینت وکیوم کلاسیک درآمده به این صورت است که کابینت زمینی با ضریب ۶۰ درصد، کابینت دیواری با ضریب ۴۰ درصد، کابینت کمدی با ضریب ۱۸۰ درصد و کابینت اپن با ضریب ۹۰ درصد از قیمت کل کابینت محاسبه می شود.

به عنوان مثال تصور کنید قیمت کابینت وکیوم کلاسیک شما به ازای هر متر ۱ میلیون تومان است؛ در این فرض قیمت هر متر کابینت زمینی برابر با ۶۰۰ هزار تومان، قیمت هر متر کابینت دیواری برابر با ۴۰۰ هزار تومان، قیمت هر متر کابینت کمدی برابر با ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و قیمت هر متر کابینت اپن برابر با ۹۰۰ هزار تومان خواهد بود.

حال اگر شما در فرض فوق ۶ متر کابینت زمینی، ۷ متر کابینت دیواری، ۱ متر کابینت کمدی و ۳ متر کابینت اپن داشته باشید. با ضرب این اعداد در ضرایب فوق بترتیب مبلغ ۳۶۰۰۰۰۰ تومان، ۲۸۰۰۰۰۰ تومان ، ۱۸۰۰۰۰۰ تومان و ۲۷۰۰۰۰۰ تومان باید برای کابینت های زمینی ، دیواری ، کمدی و اپن بپردازید. در نتیجه مجموع مبلغی که شما باید بپردازید برابر با ۱۰۷۰۰۰۰۰ تومان خواهد بود.

همانطور که گفتیم «های گلاس» روکشی از جنس “پلکسی گلاس” است که بر روی ورق MDF پوشانده می شود. این لایه حالتی براق، شفاف، زیبا و شیشه مانند به ورق MDF می دهد و به همین دلیل به آن نام «های گلاس» داده اند. کلمه “گلاس” در زبان انگلیسی به معنای “براق” است.

کابینت وکیوم هایگلاس معایبی هم دارد. مثلاً اثر لکه و انگشت و گرد و غبار بر روی آن باقی می ماند؛ به همین دلیل باید مرتباً تمیز شود. البته همانطور که گفته شد خوشخبتانه این کابینت به راحتی تمیز می شود و از طرف دیگر فقط در زوایایی این لکه ها قابل مشاهده است و در اکثر زوایا قابل دیدن نیست.

از معایب دیگر این نوع کابینت این است که به دلیل داشتن سطح براق، نسبت به سایر متریال ها خط و خش بیشتری بر می دارد و قطعا برای خانواده هایی که بچه کوچک دارند این کابینت مناسب نیست.

“سفید” محبوب ترین انتخاب بین خانواده های ایرانی

در اکثر طراحی‌های مدرن از رنگ‌ سفید استفاده می‌شود و کابینت‌ آشپزخانه وکیوم نیز بیشتر در این طیف رنگی تولید می‌شود. این طیف رنگ و به ویژه رنگ سفید یکی از محبوب‌ترین رنگ‌ها در طراحی دکوراسیون آشپزخانه است به گونه ای که بسیاری از طراحان مدرن و کلاسیک آشپزخانه از آن بهره می گیرند.

طیف رنگ سفید می‌تواند بسیاری از رنگ‌های شلوغ در آشپزخانه را تحت شعاع قرار داده و امکان استفاده از کاشی و سرامیک سفید رنگ را به طراحان بدهد. از طرف دیگر طیف رنگی سفید بهترین گزینه برای نشان دادن آلودگی‌هاست و کسانی که از آشپزخانه استفاده می‌کنند می‌توانند نقطه آلوده را به سرعت تشخیص داده و بلافاصله نسبت به تمیز کردن آن اقدام نمایند.

استفاده از طیف رنگ سفید در کابینت آشپزخانه وکیوم علاوه بر اینکه می تواند با رنگ‌های سایر لوازم منزل هماهنگ شود، همچنین می تواند با رنگ سیاه کنتراست کامل ایجاد کند و به همین دلیل کسانی که از تجهیزات آشپزخانه سیاه رنگ و یا با نمای ظاهری شیشه ای استفاده می‌کنند، می‌توانند از این تضاد نهایت استفاده را ببرند.

البته تنوع رنگ موجود در کابینت های وکیوم فقط محدود به رنگ سفید و سیاه نمی‌شود؛ چراکه بسیاری از تولیدکنندگان کابینت های آشپزخانه وکیوم، کابینت هایی با رنگ‌ چوبی یا قهوه‌ای سوخته تولید داده‌اند که علاوه بر اینکه جذابیت بالایی دارند و با وسایلی همچون میز آشپزخانه ست می‌شوند.